Her skal vi se nærmere på hvordan bloggere tjener penger på bloggen sin. Dette er ikke en fullstendig liste, men den gir en pekepinn på hvor bloggere får sine inntekter fra. Vi håper også at listen kan være til inspirasjon for deg som vurderer å begynne å blogge, men som er usikker på hvordan du kan tjene penger på det.

Å ha annonser på bloggen

Å ha annonser på bloggen er kanskje den vanligste måten å skaffe inntekter på for en blogger i Norge i dag. Også de minste bloggerne kan tjene penger på denne måten, da alle kan ha annonser på bloggen sin. Men det er selvsagt bloggere med mest trafikk som tjener mest penger på slike annonser, da de vises for flere mennesker enn på mindre blogger.

Å samarbeide med merkevarer

Å samarbeide med en merkevare som passer stilen til bloggen, og som bloggeren kan stå inne for, kan være et godt økonomisk trekk – og det er mange bloggere som tjener gode penger på denne måten. Her er det viktig å være oppmerksom på at bloggeren kan miste lesere hvis de velger feil merkevare, så dette kan også være et sjansespill. Men hvis det er en merkevare som står godt til stilen på bloggen, er som regel dette en stor suksess.

Å promotere produkter

Å promotere produkter er ikke nødvendigvis det samme som å samarbeide med en merkevare. Å samarbeide med en merkevare er et langsiktig prosjekt, mens mange bloggere promoterer produkter de har fått gratis i posten. Dette er ofte en engangs-greie, men bloggerne gjør det likevel.

Noen bloggere, inkludert mannlige, promoterer ofte skjønnhetsprodukter – for eksempel parfymen creed aventus som har en veldig mannlig duft. Bloggere er også glade i å promotere klær og mote, mens andre promoterer diverse kjøkkenutstyr eller lignende. Det kommer an på hva slags blogger du er.

Det er ikke alltid du bør stole på en blogger når de promoterer et slikt produkt, da du aldri helt vet om de mener det – eller om de kun gjør det på grunn av pengene de tjener på det. Bloggerne bør også være veldig forsiktige med å merke slike produkter, da Forbrukerombudet følger godt med.

Å bruke sosiale medier

Det kan være mye penger å hente på å være aktiv på sosiale medier, i tillegg til å oppdatere bloggen sin på daglig basis. Dette er grunnen til at flere og flere bloggere har begynte å bruke Instagram for alt det er verdt. Hvis du har mange følgere der, kan du nesten tjene mer penger på det enn på selve bloggen. Men bloggere som også holder på med sosiale medier må ofte være påpasselige med hva de deler, da de ofte får kritikk basert på bilder de legger ut.