Å blogge har blitt en svært populær aktivitet, og mange har hoppet på denne trenden. Det finnes mange ulike typer blogger, og dette er noen av de vanligste. I alle fall her i Norge.

Treningsblogger

Å trene er noe de fleste ser på som et nødvendig onde, og kanskje det er grunnen til at treningsblogger leses som aldri før. Her får man nemlig mange gode råd på veien, samt noen praktiske tips og triks til treningsøkten. Det hjelper å bli inspirert av andre, da føler man seg litt mindre alene.

Personlige blogger

Den mest populære formen for blogg er den med personlig vri, og absolutt alle kan ha en slik blogg – men det er kun noen få som blir superstjerner, og kan leve av bloggen sin. Likevel er det mange som drømmer om det, og det å bli en blogger har nesten blitt et yrke.

Mange med personlig blogg er ikke redde for å skrive om private ting, slik som for eksempel en kjønnssykdom som klamydia eller psykiske plager i form av angst eller depresjon. Det er ofte debatter i store aviser om hvorvidt dette er positivt eller negativt, for selv om de fleste er enige om at åpenhet er bra – og kan være med på å fjerne stigma – så kan det også inspirere andre. Det kan for eksempel fremstå som kult å ha angst, og unge jenter lar seg påvirke. Det er en grunn til at slike bloggere kalles influencere, og de har svært mye makt – og bør derfor være sitt ansvar bevisst. Det betyr derimot ikke at man ikke skal få lov til å blogge om vanskelige tema.

Kjendisblogger

I forlengelsen av influencere så har vi kjendiser, og såkalte kjendisblogger. Slike bloggere har ofte vært med på reality-serier på TV, og først startet blogg etterpå. Kjendisblogger er veldig populære og leses av utallige tusen lesere – hver eneste dag. Noen slike blogger drives også av tidligere idrettsstjerner slik som fotballspillere som har spilt på landslaget.

Mat- og reiseblogger

En annen type kategori blogg som har mange lesere, er mat- og reiseblogger. Noen kombinerer disse to temaene, mens andre rendyrker enten mat eller reise. Her finnes det ingen fasit, og derfor er denne kategorien svært bred.

Man finner for eksempel matblogger som kun handler om oppskrifter, men også de som utelukkende tar for seg restaurantbesøk. Noen skriver om restauranter hjemme i Norge, mens noen reiser til det store utland.

Når det kommer til reiseblogger finnes det mange varianter, noen av det personlige slaget og noen som er mer objektive i formen. Slike blogger er fantastiske hvis man ønsker inspirasjon til neste ferie, eller hvis man bare vil drømme seg bort i nydelige reisemål.