Mange går med en bloggdrøm i magen, og for noen har det allerede blitt et levebrød – noen tjener svært gode penger på det også! Så hva skal til for å tjene penger på bloggen? Det første man begynner med er å gjøre seg opp en forståelse for hva som kreves for at en blogg blir verdifull. Husk at det ikke bare handler om å skrive noen linjer og trykke publiser. Som blogger må man skape seg en personlig merkevare som folk ønsker å se mer av, og det gjør man gjennom mye prøving og feiling, analyse av hva som fungerer og etterhvert markedsføring. For at bloggen skal bli lønnsom krever det at du har mange lesere, og det er det denne posten handler om: hvordan man får så mange lesere som mulig

Innhold må være i sentrum!

Før vi ser på verktøy man bruker for å skaffe lesere er det viktig å være innforstått med én ting: lesere vil ha høykvalitets innhold. Å få besøkere inn på siden din er ikke den vanskeligste delen – den vanskeligste er å få dem til å komme tilbake igjen. Så fokuser alltid på interessant innhold, og la kvaliteten være jevn. Når innholdet er godt bør du forsøke å få mest mulig aktivitet på siden din, for eksempel gjennom et kommentarfelt. Her hjelper det i første omgang med venner og kjente. Del postene dine på sosiale medier og få venner til å skrive i kommentarfeltet i begynnelsen. Pass alltid på å svare. Kanskje vil vennene dine også dele innholdet på sine sosiale sider eller sin blogg? I begynnelsen handler det om å skape litt buzz rundt siden. Sosiale medier kan enkelt gi bedre synlighet på nett uten å koste noe i begynnelsen.

Vær forsiktig med markedsføringskronene

Etterhvert kan du også vurdere markedsføring. Dersom du tjener nok på å få besøkende inn på bloggen til at du ikke taper penger på å markedsføre, så kan du gjøre dette. Facebook er en effektiv kanal med sponsede innlegg, og Instagram er også perfekt, spesielt om du har en bildefokusert blogg som for eksempel reising, mote, sminke og annet. Husk igjen at det aldri er lønnsomt å betale for en besøkende én gang, men hvis de liker innholdet og kommer tilbake senere kan det lønne seg. Sett et lite budsjett i begynnelsen så du ikke bruker mer enn du synes du har råd til. Om du går tom for tema, husk at alt egentlig er ok å skrive om, så lenge du har funnet din stemme. Et nytt par vagabond sko kan være et ok tema for én blogger, mens en annen helst skriver noe nyhetsrelatert eller politisk. Valget er ditt!