Har du startet en ny blogg, og er usikker på hva du kan gjøre for å øke lesertallene har vi et par gode tips for deg i dag. Man mangler erfaring når man bygger en personlig eller bedrift blogg på egen hånd, og det har ingen når de først starter ut. Disse tipsene er for de fleste bloggere, om du så er en yngre eller eldre blogg. Bare de små, problemfrie endringene kan skape noen store, livsvarige utfall, så å lese noen tips om ting du vil lære, mens du tar i bruk noen av dem er alltid lønnsomt til slutt.

1. Vær en sellout

Jepp, det høres ganske ille ut, men det å være en så kalt “sellout” har flere fordeler enn man skulle trodd. Gir du blogginnleggene dine fengende titler, selv om de har blitt overdrevet til himmels er du en sellout. Selger du og oppfordre du leserne dine til å kjøpe produkter du selv ikke liker eller bruker har du forlatt dine prinsipper for lenge siden. Dessverre er det slik at bloggere som gjør dette stiger opp på blogg-pyramiden raskere enn noen andre, samtidig som de får mer klikks og lesertall. Takket være de mange følgere de skaffet seg i en kort periode får disse type bloggerne flere muligheter til å samarbeide med andre bloggere, bedrifter og nettbutikker. Det er trist at vi ikke kan anbefale polo jakker, noe alle elsker, uten å bli anklaget for å være en sellout. Vi misliker det også, men det er som om markedet var bygd for dette systemet.

2. Hold deg til tema

Mens personlige blogger oftere er mer friere og personlig, burde blogger som følger et spesifikt nisje holde seg til den. Leserne dine begynte å være interessert i bloggen på grunn av at den hadde et tema de likte. Går du utenfor komfortsonen og endrer hovedfokuset kan det være at du ser et tap hos lesertallet i nær framtid.

3. Ikke hast med skrivingen

Lat skriving blir ikke belønnet av Google SEO. Ordet “SEO” blir kastet mye rundt i bloggverdenen, men hva er egentlig det? SEO står for “Search Engine Optimization”, og er prosessen der man forsøker å komme seg høyest mulig på søkemotoren for å få flere visninger. Husk alltid at Google kun vil belønne deg hvis du ikke haster med skrivingen.

4. Bruk sosiale medier

Sosiale medier er utrolig viktig å ha for bloggen din. Jeg vet ikke hvor mange ganger til jeg må nevne det, men det er essensielt for både de personlige og profesjonelle. Øk kommunikasjonen mellom deg og leseren din, og skap et bånd ulik noen andres! Det hjelper deg med å skille deg fra mengden, så har du lyst til å lage et navn for deg selv er sosiale medier veien å gå.