Oslomarka er perfekt for lange turer

Hvis du er født i Oslo, er du kjent med mulighetene. Er du derimot innflytter, kan du fort føle deg innesperret i storbyen. Kommer du fra byen med de sju fjell, vil du være vant til uendelige mengder med turterreng. Men det har du i Oslo også. Vi snakker ikke bare om å vandre gatelangs, men også ekte friluftsopplevelser som inkluderer trær og fugler. Ta for deg Oslokartet og marker alle grønne felter. Finn så ut hvordan du kommer deg ditt med kollektivtransport. Da vil du ha prosjekter for det neste året. Parker og liknende kan du ta på ettermiddager eller kvelder, De store naturopplevelsene får du i byens utkanter og omegn. Gode tursko, regntøy og skiutstyr bør være tilgjengelige. Lag din egen opplevelsesblogg og oppdater den hver uke. La det store land og ikke minst andre innflyttere lese hva denne lille storbyen har å by på av natur og kultur. Ingen behøver å sitte inne på hybelen sin.

På tur i Nordmarka

Hvis du nok en gang tar fram Oslokartet, vil du se at den øverste delen, Nordmarka, er like stor som resten av byen. Faktisk befinner Oslos midterste punkt seg et sted langt inne i skogen. Du kan nærmest bruke egen bakgård som lekeplass. Om naturen ikke befinner seg rett utenfor din egen stue, så er den ikke lenger unna enn nærmeste T-banestasjon. Er dette din aller første tur, anbefaler vi at du begynner med å ta Sognsvannsbanen til endestasjonen, sommer som vinter. Det er den samme som stopper ved Blindern. Etter at du har passert Ullevål stadion, vil du se at det er stadig lenger mellom husene. På Sognsvann stasjon har du Kringsjå studentby til høyre og Sognsvann rett foran deg. Her er det Oslofolket puster inn frisk luft og får mosjon. Selve Sognsvann er et populært badevann på sommerstid. Herfra er det nærmet ubegrenset med turmuligheter, til fots, på sykkel eller på ski. Den første gangen kan du jo ta turen de aller fleste går, gjerne med barnevogn. Den går opp til serveringen på Ullevålseter. Mang en student har reparert en søndagsettermiddag med en kaffekopp og vafler her.

Kort vei til naturen

Når du blir bedre kjent, er det andre innfallsvinkler som kan prøves ut. Du har selvfølgelig Holmenkollbanen. Det var her det berømte bildet av kong Olav ble tatt under oljekrisen, da han på linje med alle andre måtte ta banen opp med skiene sine. Du kan ta flere stopp underveis, for eksempel ved Holmenkollbakken og det tilhørende skimuseet. Fra endestasjonen på Frognerseteren får du den beste oversikten over byen. Deretter kan du feie inn i de godt merkede løypene. Du har også muligheten til å ta bussen opp i Maridalen. Da er du plutselig ut på bondelandet. I sentrum har du Maridalsvannet, som er byens vannreservoar. Fra Maridalen kan du komme deg inn på den sørlige delen av Nordmarka eller Lillomarka. Dette var bare et lite utvalg av turforslag i Oslo. Etterpå finnes det heldigvis kontinentalsenger eller andre gode steder å hvile ut på. Samtidig kan du planlegge din neste tur. Hvor går den?