I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hva vi kan gjøre for å bli en bedre blogger. Til å begynne med skal vi derimot definere hva en blogg er og se på noen variasjoner av dette konseptet. Vi skal bare nevne vlogger og podcasts, og du kan se på disse mediene som alternativer til blogging, det kommer til å være relevant.

Hva er en blogg?

Dersom du en eller annen gang har ført en logg, journal eller dagbok så har du på en måte blogget allerede. En blogg er en serie av tekster som enten følger det generelle livet til forfatteren eller et eller annet emne som du kan velge ut selv. Det er viktig at det er en rød tråd i det du skriver, hvis ikke kan det være vanskelig å skaffe seg lesere som følger deg i det lange løp.

En vlogg er egentlig det samme, bare at i stedet for det skriftlige språket så bruker vi video til å formidle det budskapet som vi har. På samme måte er en podcast også veldig likt, men her bruker man lydfiler til å dele.

Hvordan bli en bedre blogger

Dersom du har lyst til å være en blogger så finnes det mange tips som du kan følge for å bli bedre. Det viktigste derimot er at du faktisk liker det du skriver om. Ikke bare at du liker å skrive om det altså , du må også “leve” det du skriver om.

Dersom du for eksempel blogger om kostymer, sminke og cosplays så må du også kanskje ha forskjellige parykker og klær som du kan vise frem til de som leser bloggen din. Det som kan være lurt for en blogger er å ta med leserne på et eventyr som du selv er ute på.

For eksempel dersom du har lyst til å lære å lage mat så kan du begynne å blogge allerede før du har blitt en ekspert på emnet. På denne måten kan du konstant oppdatere leserne på alt det du lærer på veien, noe som fører oss til et annet tips. Det er nemlig viktig å konstant legge ut innlegg på bloggen din med konstante mellomrom. På denne måten så holder du oppmerksomheten til dine lesere, og sørger for at de ikke glemmer at det faktisk er en kul og interessant blogg ute på nettet som de kan følge med på.

Kombinasjon

Med mindre du allerede er en kjent person så kan det være lurt å kombinere disse måtene å dele livet ditt på, det vil si at du kan blogge, vlogge og kanskje lage podscasts i tillegg. Du bør nå så mange som mulig, og med tanke på at verden er veldig visuell for tiden så kan det være vanskelig å nå mange lesere gjennom tekst alene.